Solliciteren bij AFAS

 

Het is belangrijk dat we elkaar in een korte periode goed leren kennen. Wij vinden het belangrijker om te weten wie je bent, dan wat je kent. Daarom is ons sollicitatieproces persoonlijk en gestroomlijnd. Daar houden we van bij AFAS.

 

Solliciteren bij AFAS, hoe werkt dat?

Je bent slechts 4 stappen verwijderd van je nieuwe functie bij AFAS.

Stap 1

Digitaal solliciteren

 

Stap 2

Het eerste gesprek

 

Stap 3

Een kijkje in de keuken

 

Stap 4

Jouw grande finale

Stap 1: Digitaal solliciteren

Je wil bij AFAS komen werken. Leuk! Eerst willen we graag van je weten waarom juist. En dat begint me je cv en motivatie. Bij de vacature waarvoor je solliciteert, vind je achter de knop solliciteren alle informatie om je sollicitatie onze kant op te sturen.

Van zodra jij alles hebt ingediend, reageren wij binnen 24 uur*.

* Lukt dat jammer genoeg niet? Dan contacteren we je alsnog zo snel mogelijk én maken we het goed met je.

In dat gesprek zijn er twee mogelijkheden:

  1. Hoera! Je hoort dat je bent uitgenodigd voor het kennismakingsgesprek.
  2. Helaas... Je hoort dat je niet door bent naar de volgende ronde.

Stap 2: Het eerste gesprek

We willen je graag nog wat beter leren kennen tijdens een kennismakingsgesprek. Daarvoor spreken we af in ons Clubhuis in Kontich. Bereid je je wel even goed voor? Hier een aantal tips!

Op het einde van dat gesprek hoor je meteen of je door bent naar de volgende ronde.

Stap 3: Een kijkje in de keuken

Je loopt een dag mee met collega's op de afdeling waar je hopelijk gaat werken. Zo krijg je een goed beeld van je werk en werkplek. En we leren elkaar meteen beter kennen.

Op het einde van de dag is het tijd voor je presentatie die je hebt voorbereid (in stap 4 nog meer informatie hierover). Daarnaast evalueren jij en de collega's hoe de meeloopdag is verlopen. We gaan voor een positief gevoel langs beide kanten.

Stap 4: Jouw grande finale

Nu is het tijd voor de presentatie die je hebt voorbereid. Je presenteert je hobby, passie, drijfveer, bestaansreden... aan de hand van onze vier waardes. Hoe verhouden onze waardes zich ten opzichte van jouw onderwerp? In welke van de vier waardes kan jij je het meeste vinden? En stel dat je één waarde kan vervangen, welke zou dat dan zijn?

Als we allebei een positief gevoel hebben na je meeloopdag én presentatie, dan gaan we meteen over tot het ondertekenen je arbeidsovereenkomst. Welkom in het team!

Betrokkenheid

Betrokkenheid naar elkaar en naar onze klanten. Betrokkenheid zit ook in de kleine dingen. Hoe wil je zelf behandeld worden? 

Vertrouwen

Als je elkaar kan vertrouwen, dan kan je samen groeien. Vertrouwen in elkaar dat het goed komt. Hoe belangrijk is vertrouwen voor jou?

Doen

Leren door te doen, dat is ons motto. Werkt het achteraf toch niet zo goed? Jammer, we hebben het wel geprobeerd. Ben jij een doener?

Optimisme

Optimisme is veel meer dan enkel je vrolijke zelf zijn. Het is bijvoorbeeld ook oprechte feedback durven geven. Wat begrijp jij onder optimisme?

Hoe bereid ik mijn sollicitatiegesprek voor?

Hieronder een aantal tips van... onszelf.

  • Bedenk goede vragen. Wij hebben er genoeg, maar we willen graag een gesprek en geen verhoor.
  • Dress to impress. Blijf zeker jezelf, maar bij AFAS is business casual de gewoonte onder collega's.

Nog vragen?

Stuur ons een mailtje op info@afas.be of bel op het nummer 015 28 19 10